2015. nov. 5.

Nálatok milyen lesz idén az adventi naptár?

Közeleg a december, ezzel együtt az adventi időszak. Nagyon szeretjük ilyenkor feldíszíteni az otthonunkat, az adventi kalendárium pedig szerintünk a december egyik legcsodásabb dolga, hiszen napról napra valami aprósággal visz közelebb a karácsonyhoz. Amióta gyerekeink vannak, azóta még fontosabb ez a szokás. Kezdetben a hátra lévő csomagok számával érzékeltetjük csak valami csodás dolognak a közeledtét, később már a napok-hetek is tudatosodnak. Türelemre tanít, de egyben reményt kelt. Nézzétek meg velünk ezt az összeállítást házi készítésű adventi naptárakból, és válasszátok ki, nálatok idén melyik kerül az otthonotokba!


Imádjuk a létrákat! Annyira kreatív, lakberendezési eszközként használható, hogy nem meglepő, ha az adventi naptárunk is létrából készül.

Ki mondta, hogy csak csokit vagy édességet lehet a naptárba rejteni? Itt egy fantasztikus megoldás, hogy napi jókívánságokat rejtsünk el a szeretteink számára. A sok feltört diónak pedig biztosan találunk helyet a decemberi sütés-főzés során.

Szintén üzeneteket tudunk ezek mögé az ablakok mögé rejteni.

És íme egy újabb verzió az üzenetre. Na jó, ez már unalmas lehet a gyerekeknek... De mit szóltok hozzá, ha nem egy idézetet írtok a papírra, hanem egy kis útbaigazítást, hogy hol találják az aznapi meglepit?

Még egy üzenetes, de ezúttal biztosan a gyerekeink kedvence lesz - ugyanis legóról van szó. Egyszerű, ötletes, amelyik bábu pedig már nem tart számot a kezében, azzal irány játszani!

Még egy legós kalendár - itt igazából csak az idő múlását érzékeljük, de azt játékos, vicces formában. Sétálj végig a napokon, jókedvűen. 

Ez a felhőcskés nagyon vidám, színpompás darab. Ha nem vagyunk egy nagy varrógép-zsonglőrök, akkor is könnyen körbe tudjuk varrni a papír köröket, de lehet ragasztani is.

Nagy, látványos naptár, amelyben a bonbon szemek csomagolásai műanyag dobozokat takarnak és ebbe kerül az apró édesség vagy játék.

Nagyon egyszerű naptár és valljuk be, mindenki szeret lufit pukkasztani! Ráadásul terápiás jellege is van. Hát most ez engedélyezett, naponta egy lufi a dózis.

További adventi naptár ötletekért látogasd meg ezeket az oldalakat:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...