2014. nov. 18.

Varázslatos ablakdíszek

A karácsonyi készülődés egyik legjobb része - mézeskalács sütés, a karácsonyi lap írás és az egyedi ajándékcsomagolás után - szerintünk a dekorációk elkészítése és kihelyezése. A lakásunk, házunk ablakai csak úgy hívogatnak minket, szeretnének ők is ünnepi díszbe öltözni. Távolból nézve, az utcáról felsandítva pedig már láthatjuk, hogy igen, ott a mi otthonunk. Akár a meleg szobából, akár a hűvös utcákról nézve mindenhogy jól mutatnak ezek az ablakdekorálós ötletek, így ne késlekedjetek, válasszátok ki a Nektek legjobban tetszőt, és készítsétek el!

Egyszerű nyomtató papírból vágjunk szép fenyőfákat és rakjuk az ablak aljára.


Az őszi sétáink alkalmával összegyűjtött tobozokra, ragasztópisztollyal rögzítsünk szalagot, masnit. A szalagnál fogva lógassuk fel őket az ablakkeretbe.

Akár a karnisra - melyen nem húzunk minden nap ide-oda függönyt -, akár az ablakkeretbe rögzítsük fel a díszeket, melyeket előtte vékony damilszálra kötöttünk. Játszhatunk a damil hosszával, így igazán különleges dekorációt kaphatunk.

Fogjunk egy nagyobb ágat, melyet 2 szép fehér szalaggal rögzítünk a karnishoz, vagy ablakkerethez. Az ágra akasszuk a díszeket, illetve tehetünk az ablakba még befőttes üvegbe rejtett gömböket is.

Egy ilyen gyűjtésből nem maradhatnak ki a mézeskalács szívek sem. Dekoráljunk velük bátran, hiszen az illatuk is mesés!

A nyári virágaink cserepébe ültessünk most gyertyákat, díszítsük fenyőággal a kaspókat. Ha belejöttünk, akkor a fenyőágakból akár girlandot is fonhatunk, és az ablakunkba lógathatjuk!

Akár karácsonyi csomagoló papírból, akár más szép, az ünnephez illő kartonból vágjuk ki a kis zászlókat és vagy varrógéppel, vagy tűzőgéppel rögzítsük egymáshoz őket. Minél több girland, annál hangulatosabb lesz az ablakunk.

Ha tetszett a bejegyzés, olvasd el ezeket is:
Különleges karácsonyi csomagoló papírok
Karácsonyi díszek, melyet gyerekek is készíthetnek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...