2015. dec. 10.

Kinek-kinek karácsonyfája

Szokták mondani, hogy ahány ház, annyi szokás. Igaz ez a karácsonyfára is. Mindenkinek van saját ötlete, elképzelése, milyen a tökéletes karácsonyfa. Legalábbis számára. Van, aki a nagyitól örökölt díszekre esküszik. Van, aki minden évben újít a dizájnon. Van, aki ragaszkodik az egy színű díszítéshez. Mások a fenyőfák védelmének érdekében alternatív módszerekhez folyamodnak. Most lássunk pár példát, milyen különleges, őrül, extrém karácsonyfákkal kápráztat el bennünket a nagyvilág!



Egyik kedvenc alapanyagunk a raklap. Fából készül, egyénisége, önálló élete van és végtelen sok dolog készülhet belőle. Például pillanatok alatt karácsonyfává alakítható. Nos, ki találja meg, hol van benne az eredeti raklap?

Például papírból is újrahasznosíthatunk. Ez igencsak ellentétben áll az előző ötlettel, már ami a megvalósításra szánt időt illeti, de a végeredmény kárpótol bennünket mindenért. A méretét tekintve pedig nem valószínű, hogy ez alatt lesznek az ajándékok.

Szintén újrahasznosítás témakör: ezúttal a kiürült üvegeket rakták halomba. Tippelj, mit remélhetnek a fa alatt találni Szenteste :)

Karácsonykor is igaz a mondás: "akinek nincs esze, legyen notesze". Modern verzióban ez működik ezekkel a ragadós cetlikkel is. Miért ne készítenénk belőle karácsonyfát?

Nem is kell vásárolnod fenyőt. Sem alapanyagot. Egyszerűen rendezd át a szekrényed. Nektek hogy tetszik ez az igazán extra megoldás? Egyéb fantasztikus ötleteket is találhatunk ezen az oldalon, például hogy hogyan lehet a számítógépünk alkatrészéből karácsonyfa dísz vagy mire használható a pisztácia kidobásra szánt héja.

Szintén az átrendezéssel operál ez a megoldás is. A lakásban található összes könyvet hívja segítségül az ünnepi hangulat megvalósításához.

A raklap mellett a másik örök kedvencünk a létra. Alakja miatt adja magát, hogy tökéletesen ki tudja váltani a hagyományos fenyőt karácsonykor.

A következő ötlet lényegében az egy színű fa kategóriában is remekül megállná a helyét. Légies, modern, egyszerű. 

Ha lógathatunk a plafonról a föld felé törekvő dolgokat, akkor miért ne lehetne a karácsonyfánk a földtől a mennyezet felé igyekvő lufikból?

Ha lehullott az összes falevél odakint és ezt már össze is gyűjtöttük, akkor a jövő évig a lombseprű pihen. Illetve csak akkor, ha nem használjuk fel, mint karácsonyfa alap.

A végére hagytuk a legmerészebbet. Akinek a lombseprűs megoldás is már feszegette a határokat, az most forduljon el, ugyanis jön a ruhafogas, mint karácsonyfa installáció.

Neked melyik megoldás tetszett a legjobban? További ötletekre vágysz? Keresd fel ezeket az oldalakat is:

1 megjegyzés:

  1. Ezeket jó nézegetni, kíváncsi vagyok hányat valósítanak mg mások közülük. Én idén inkább a nappalira koncentráltam és innen vettem ötleteket: http://lakberinfo.hu/dekoracio/lakasdekoracio/2015-12-09-karacsonyi-dekoracios-otletek-a-nappali-diszitesehez/ Üdv, Nóri

    VálaszTörlés

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...