2014. nov. 14.

Ínyenc karácsonyi ajándékok

Biztos Nektek is vannak olyan ismerőseitek, barátaitok, akik rajonganak a különleges ízekért, falatokért. Egy-egy fűszerért képesek bejárni a várost, vagy ragaszkodni egy típusú csokoládéhoz, amiből aztán tényleg világhíres csokihabot készítenek. Rájuk gondolva gyűjtöttük most össze Nektek ezeket a finomságokat, melyekkel szerintünk nagyon is bevágódhatsz náluk. Ha esetleg marad, szívesen vesszük a kóstolót :)!

Mesés forrócsoki készíthető ezekből a fapálcára húzott tömény csokikockákból. Az ízesítést Rád bízzuk!


A citromos só mint olyan, nagyon egyszerű, de az íze mesés. Salátokhoz, húsokhoz ajánljuk, de kipróbálhatod más helyzetekben is!

A karamell az egyik igazán béna biztos, és mindig sikerülő édesség vagy cukorka receptek egyike. Ebben a leírásban lépésről-lépésre minden benne van, így abszolút kezdők is belevághatnak!

Az indiai, fűszeres chai tea megér egy misét. Eddig mi csak filteres kivitelben próbáltuk, de íme a házi recept. Sokkal karakteresebb, sokkal izgalmasabb lesz az eredmény, és persze kis üvegcsébe zárva remek ajándék ötlet.

Ízesített, illatosított cukrot is készíthetünk relatív egyszerűen. Szárított levendula, vagy reszelt citrusfélék - ügyeljünk a kezeletlen héjra! - nagyon karakteres, érdekes ízt adhatnak. És hogy mire használjuk? Bármire! De elsősorban sütibe és teába.

A lemon curd, vagy magyarul talán legjobban a citromkrémnek nevezhető kenhető finomság felhasználása igazán sokrétű… Tölthetjük sütibe, vagy egy-egy jutalmazó falatként kanállal is ehetjük. Abszolút bűnbe esés!

Házi kávélikőrrel koccinthatunk is, de főzéshez, sütéshez is használhatjuk. Szerintünk remek ajándék!

Végül, de nem utolsó sorban pedig jöjjön a házi vanília esszencia receptje, mellyel a vegytiszta, bolti vaníliás cukornak nevezett szörnyűségeket helyettesíthetjük. Az érés pár hétig tart, így ha ajándékba szeretnéd adni, készítsd el most!

További remek karácsonyi ötleteket itt találsz:
Izgalmas karácsonyi papírdíszek
Karácsonyi gyertya készítés ajándékba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...