2014. okt. 28.

Karácsonyi díszek, amit gyerekek (is) készíthetnek

A karácsony misztériuma, meséje minden családban más, van akiknél egészen kicsi kortól együtt díszítik a fát, van, ahol az angyalok hozzák. Vannak akik Jézuskáznak, vannak akinél az angyalok hozzák az ajándékokat a fával együtt. Nagyjából, ahány család annyi szokás, annyi mese, hogy még szebbé, rejtelmesebbé, izgalmasabbá tegyük a karácsonyt a gyerekeinknek. Nálatok mik a hagyományok? Hogyan készültök? 

Most egy olyan bejegyzést hoztunk Nektek, amiben gyerekekkel elkészíthető karácsonyi díszeket gyűjtöttünk össze. Mert készülődni jó, együtt készülődni pedig még annál is jobb!

Biztos Nálatok is van otthon olyan puzzle, amiből már el-el kallódott egy darab, vagy akár több is. Ha először egyszínűre festjük őket, sima temperával, vagy akril festékkel, majd utána a leírás alapján hópelyheket ragasztunk belőlük, igazán egyedi díszeket kaphatunk!


Barna színű textilfilcre rajzoljátok körbe a gyerekek tenyerét, vágjátok ki, majd dekoráljátok rénszarvassá! Nagyon vicces díszeket kapunk így.

Cuki pöttyös muffin és bonbon papír kapszlikból karácsonyfákat készíthetünk. Nagyon mutatós és szép az eredmény, mindenképpen ki fogjuk próbálni mi is!

A cukorbot amúgy sem túl egészséges, persze remekül mutat a fán, de akkor is. Gyöngyből és zseníliadrótból nagyon szép cukorbotokat készíthetünk mi is akár… És ez tutira nem rongálja majd a fogainkat :)!

Fapálcából (patikában is kapható!), pár gombból, és színes papírból gyorsan és egyszerűen cuki hóembereket varázsolhatunk. Ajándékkísérőnek is remekül mutatnak!

Ezt a kis díszt nagyobb gyerekekkel készítsük el, kell pár csipesz, egy darabka anyag, és készen is van. Amennyire egyszerű, annyira meseszép.

Színes karton, pár hímzőfonal és indulhat is a karácsonyi dísz hímzés. A rövidáru boltban kimondottan gyerekeknek készült, nagy, nagy lyukú tűket szerezzünk be erre a célra!

Nincs tél hó nélkül - reméljük -, ha pedig hó, akkor a gyerekekkel mindenképpen hóembert is kell építeni. Egyelőre maradjunk a hóember szobaverziójánál, és készítsünk hóemberes díszt!

Még több karácsonyi ötletért kattints!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...